December 5, 2012

What You Get for the Calories

Last Updated on

What You Get for the

What you get for about 10 calories
Minutes to walk it off* = 2
–       4 Pepperidge Farm Cheddar Cheese Goldfish Crackers
–       1 Domino sugar packet (15 calories)
–       3 red seedless grapes (9 calories)
–       3 baby carrots (10.5 calories)
–       1 broccoli spear (5 inches long, 11 calories)

What you get for about 25 calories
Minutes to walk it off* = 5.5
–       1 Hershey’s Kisses Hugs candy (Valentine’s Day, 23 calories)
–       1 heart-shaped lollipop (30 calories)
–       1 small fig (30 calories)
–       1 medium (3-ounce) beefsteak tomato

What you get for about 50 calories
Minutes to walk it off* = 11
?       1 Mallomars marshmallow & chocolate cookie (60 calories)
?       1 heart-shaped Reese’s Peanut Butter Cup (42 calories)
?       1 tablespoon (21 grams) honey (60 calories)
?       1 chocolate-covered cherry (55 calories)
?       14 ounces Zico Natural Coconut Water (60 calories)
?       ½ cup Kellogg’s Froot Loops Cereal (60 calories without milk)

What you get for about 75 calories
Minutes to walk it off* = 16
?       1 Russell Stover Milk Chocolate Almond Cluster (76.5 calories)
?       2 raw oysters (80 calories)
?       1 medium peach (68 calories)

What you get for about 100 calories
Minutes to walk it off*= 21.5
–       3/4 cup Kellogg’s Special K Cereal, Chocolatey Delight (120 calories)
–       2 dark chocolate-dipped strawberries (110 calories)
–       1 cup Swiss Miss Milk Chocolate Hot Cocoa Mix with Mini Marshmallows (110 calories)
–       ½ cup Del Monte Fruit Cocktail in Heavy Syrup
–       20 ounces Vitamin Water Multi-V Lemonade (120 calories)
–       1 medium banana (110 calories)
–       1 ounce peppered brie cheese
–       ½ cup steamed brown rice (109 calories)

What you get for about 150 calories
Minutes to walk it off*=32.5
–       1 2-ounce meatball
–       1 Nestle Crunch Valentine Heart (140 calories)
–       ½ cup (1 pancake or waffle) Aunt Jemima Buttermilk Complete Pancake & Waffle Mix
–       2 4-ounce glasses of Champagne  ( 170 calories)

What you get for about 200 calories
Minutes to walk it off* = 43
–       1 Starbucks Marshmallow Dream Bar (210 calories)
–       ½ cup Pinkberry chocolate frozen yogurt with yogurt chips and coconut
–       1 10-ounce Dunkin’ Donuts Caramel Mocha Latte with whole milk (220 calories)
–       4 Bagel Bites Cheese & Pepperoni Bagel Pizzas (190 calories)

What you get for about 250 calories
Minutes to walk it off* = 54
–       1 12-ounce Starbucks peppermint hot chocolate with non-fat milk and no whipped cream
–       1 2-ounce slice of cheesecake
–       McDonald’s Premium Caesar Salad with Grilled Chicken and Newman’s Own® Low Fat Family Recipe Italian Dressing (240 calories)

What you get for about 300 calories
Minutes to walk it off* = 65
–       Applebee’s 9-ounce House Sirloin Steak with no sides (310 calories)
–       McDonald’s cheeseburger
–       Subway’s 6-inch roast beef sandwich (320 calories)
–       Dunkin’ Donuts jelly-filled doughnut (290 calories)

*All are based on a 175-pound person at a leisurely pace

OK. So now you know the calorie costs for a few foods. See how many of these other portion equivalents you get right.
How many calories are in:
1.      Dairy Queen small vanilla cone
a.      150 calories
b.      325  calories
c.      230 calories
d.      90  calories

2.      1 Tostitos Restaurant-Style Tortilla Chip
a.      5 calories
b.      20 calories
c.      60  calories
d.      16 calories

3.      1 7-ounce avocado
a.      220 calories
b.      322 calories
c.      256 calories
d.      75 calories

4.      ½ order of Outback Baby Back Ribs & Aussie Fries
a.      2,200 calories
b.      1,303 calories
c.      726 calories
d.      2,740 calories

5.      2 pieces of Stouffer’s Deluxe French Bread Pizza

a.      430 calories
b.      860 calories
c.      200 calories
d.      375 calories

6.      2 tablespoons of Newman’s Own Creamy Caesar Dressing

a.      25 calories
b.      10 calories
c.      170 calories
d.      500 calories

7.      1 large apple (3 1/4 inch diameter)
a.      25 calories
b.      67 calories
c.      5  calories
d.      116 calories

8.      2 tablespoons of hummus
a.      50 calories
b.      15 calories
c.      215  calories
d.      45 calories

9.      Which has the most calories (about 290)?
a.      Dairy Queen all-beef hot dog
b.      5 Entenmann’s Original Chocolate Chip Cookies
c.      McDonald’s Big Mac
d.      Quarter Pounder with Cheese

10.     Which has the most calories?
a.      8 Chili’s Classic Nachos
b.      Chili’s Boneless Buffalo Chicken Salad
c.      Chili’s Avocado Burger on wheat bun with fries
d.      Chili’s Southwestern Eggrolls with Avocado Ranch Dressing

Answer key: 1-c, 2-b, 3-b, 4-b, 5-b, 6-c,7-d, 8-a, 9-a, 10-c

One of the best ways to develop your “calorie instinct” is to know your portions
1 cup of cereal = a fist
1/2 cup of cooked rice, pasta, or potato = 1/2 baseball
1 baked potato = a fist
1 medium fruit = a baseball
1/2 cup of fresh fruit = 1/2 baseball
1 1/2 ounces of low-fat or fat-free cheese = 4 stacked dice
1/2 cup of ice cream = 1/2 baseball
2 tablespoons of peanut butter = a ping-pong ball

Source: The Weight-control Information Network (WIN), National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK) of the National Institutes of Health




You might also like


Subscribe To The Weekly Food & Nutrition News and Research Digest
Our weekly email news and research digest is everything you need to know about food, nutrition, fitness and health.
No Thanks
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will NEVER be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
 
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×